menu

Warme vla met herfstfruit

Een heerlijk dessert met het fruit van het seizoen. Peer, sinaasappel, kiwi en appel, samen met warme vanille vla. bron: Voedingscentrum
Wist u trouwens dat een sinaasappel in november een lage klimaatbelasting heeft? Wilt u weten hoe milieuvriendelijk groente of fruit in het seizoen is, raadpleeg de Groente- en fruitkalender!

Recept - Warme vla met herfstfruit

Bereiding:

  1. Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes uit de vliezen.
  2. Maak de rest van het fruit schoon en snijd het klein.
  3. Meng er wat citroensap en kaneel door.
  4. Verwarm het fruit in de magnetron 2 minuten op 600 watt.
  5. Verwarm de vanillevla in de magnetron of in een steelpan.
  6. Verdeel het warme fruit over 2 schaaltjes en schenk de vla er over.
  7. Stuif er nog wat kaneel over.

Vla:
Vla heeft een beperkte houdbaarheid. Na opening is vla ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar.

Voedingswaarden per persoon

 Recept
Energie160 kcal
Eiwit5 gram
Koolhydraten30 gram
Waarvan suikers20 gram
Vet1 gram
Waarvan verzadigd vet0 gram
Vezels5 gram
Zout 0,2 gram
Per persoon/portieMet zoetstof
Energie109 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
0,3 g
0,2 g
Koolhydraten
waarvan suiker
21,5 g
16,5 g
Vezels1,3 g
Eiwit4,0 g
Zout0,14 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.