menu

Warme chocolademelk

Na een heerlijke wandeling in het frisse winterweer is deze warme chocolademelk helemaal een feestje!

Recept - Warme chocolademelk

Bereiding:

  1. Gebruik een garde om de cacao en de kaneel door de warme melk te roeren.
  2. Voeg de zoetstof toe naar smaak en dien op.

Variant: maak de chocolademelk nog lekkerder door het cacaopoeder te vervangen door 30 g chocolade zonder toegevoegde suikers en voeg minder zoetstof toe (zoeten naar smaak).

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie101 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
3,0 g
1,9 g
Koolhydraten
waarvan suiker
11,4 g
10,0 g
Vezels0,3 g
Eiwit7,0 g
Zout0,21 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.