menu

Pompoenbrownies

Een heerlijk en verrassend recept voor brownies. Je hoeft er geen suiker aan toe te voegen en de pompoen zorgt voor een lichte en smeuïge structuur. Lekker met een kop warme chocolademelk na een wandeling door een herfstbos.

Recept - Pompoenbrownies

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de koude boter in blokjes en doe ze in een kleine pan.
  3. Breek de chocolade in stukjes en doe ze erbij.
  4. Laat zachtjes smelten au bain-marie.
  5. Meng de tagatose, speltbloem, cacaopoeder, eieren en boter/chocolade mix in een kom.
  6. Voeg pompoenpuree toe en roer goed door elkaar met een houten lepel.
  7. Beleg een middelgrote bakvorm met bakpapier en schep het beslag erin.
  8. Bak de brownie 25 à 30 minuten in de oven.

Tagatose kan zowel warm als koud worden gebruikt, want het is goed warmtebestendig en karamelliseert sneller dan gewone suiker. Tagatose is onder andere te koop bij Plus Supermarkt en online. 
De chocolade is onder andere te koop bij Jumbo en uiteraard ook online bij diverse webshops. 

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie306,4 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
24,1 g
8,0 g
Koolhydraten
waarvan suiker
21,5 g
1,2 g
Vezels12,5 g
Eiwit4,4 g
Zout0,1 g

Door suiker te vervangen door zoetstoffen, verlaag je het aantal calorieën van je zoete tussendoortje.
Dat is mooi. Dit betekent alleen niet dat het meteen ook calorieloos is, zoals dat bij light-/zero-frisdranken of een zoetje in je koffie/thee wel het geval is. De overige ingrediënten, zoals boter, eieren en bloem, zorgen voor vetten en koolhydraten. En dus voor calorieën.
Geniet zeker, maar ook hier weer: met mate.