menu

Koninklijke tompouce

Maak voor Koningsdag deze overheerlijke suikervrije tompoucen. Een verrassend recept van Oanhskitchen. De suiker is er geheel vervangen door de polyool erythritol. Van nature komt deze zoetstof ook voor in tal van vruchten als meloenen en peren, maar bijvoorbeeld ook in champignons.

Recept - Koninklijke tompouce

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180c.
  2. Meng de ingrediënten voor de koek tot een deeg en rol het uit.
  3. Snijd er 8 rechthoekjes in en bak de koekjes voor 20 minuten in de oven.
  4. Maak ondertussen de banketbakkersroom door de amandelmelk in een pan te verwarmen met sukrin en vanille.
  5. Doe de arrowroot in een bakje en giet er voorzichtig wat verwarmde melk bij en roer totdat het een stevig papje is geworden.
  6. Doe het papje in de pan en blijf roeren totdat het goed is ingedikt. (doe er zo nodig meer arrowroot bij als het nodig is)
  7. Neem de pan van het vuur en roer de eidooiers erbij.
  8. Giet het op een bord. (een plat oppervlak zodat het geleidelijk kan afkoelen) doe er vershoudfolie over en leg het in de koelkast zodat het goed kan afkoelen.
  9. Klop ondertussen de slagroom stijf.
  10. Week de gelatineblaadjes in een kommetje met water. Knijp de gelatineblaadjes uit en los de blaadjes op in een pannetje met 2 el water wanneer de banketbakkersroom is afgekoeld. Doe de opgeloste gelatine in de afgekoelde room en meng de slagroom erdoor.
  11. Giet het vervolgens weer op een bord, leg er vershoudfolie over en laat het 10 minuten opstijven.
  12. Maak ondertussen het glazuur door de sukrin melis te mengen met kleurstof en water.
  13. Als de room stevig is geworden doe je het mengsel in een spuitzak.
  14. Verdeel het mengsel over 4 koekjes en leg daar nog een koekje bovenop.
  15. Smeer tot het glazuur op de bovenkant.

Sukrin+ is goed online te verkrijgen. Probeer bijvoorbeeld via dieetwebshop.nl, sukrin.nl of novashops.nl. Sukrin+ is een calorievrij suikeralternatief op basis van de zoetstof erythritol. Je zou ook Green Sweet van Holland & Barrett kunnen gebruiken. 

Fijne Koningsdag!

 

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie260,3 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
18,6 g
12,3 g
Koolhydraten
waarvan suiker
waarvan polyolen
18,5 g
4,3 g
5,0 g
Vezels8,6 g
Eiwit8,3 g
Zout0,06 g

Door suiker te vervangen door zoetstoffen, verlaag je het aantal calorieën van je zoete tussendoortje.
Dat is mooi. Dit betekent alleen niet dat het meteen ook calorieloos is, zoals dat bij light-/zero-frisdranken of een zoetje in je koffie/thee wel het geval is. De overige ingrediënten, zoals boter, eieren en bloem, zorgen voor vetten en koolhydraten. En dus voor calorieën.
Geniet zeker, maar ook hier weer: met mate.