menu

Kokos-vanille ice latte

Minder toegevoegde suikers? Dit dessert van foodie, Everyday Marta, is een bijzonder lekker en smeuig ice coffee-recept, waarbij de suiker is vervangen door zoetstoffen.

Recept - Kokos-vanille ice latte

Bereiding:

  1. Laat de espresso koffie volledig afkoelen.
  2. Doe kokosmelk en tagatosepoeder in een pan. Snijd het vanillestokje met een scherp mesje over de lengte open, leg het in de kokosmelk.
  3. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
  4. Laat volledig afkoelen (de melk mag nog 1 week in de koelkast bewaard worden).
  5. Meng het goed voordat je het gaat gebruiken.
  6. Vul 2 glazen met ijsklontjes. Giet de koude koffie erover. Voeg de kokosmelk toe. Meng goed en geniet!

206 kcal per glas - 15 g minder suiker per glas (t.o.v. een gesuikerde versie)

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie206 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
18,6 g
16,1 g
Koolhydraten
waarvan suiker
9,8 g
4,0 g
Vezels1,8 g
Eiwit2,4 g
Zout0,04 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.