menu

Heerlijke kokosmakronen voor bij de koffie

Deze lekkernij is een verstandige keuze voor bij de koffie of thee, omdat suiker is vervangen door een zoetstof.
Het recept is afkomstig van gewichtsconsulente Gonny Vorwerk.

Recept - Heerlijke kokosmakronen voor bij de koffie

Bereiding:

  1. Om te beginnen klop je de eiwitten stijf tot een vaste witte substantie. De eiwitten zijn voldoende geklopt wanneer je de kom op zijn kop kan houden en de substantie in de kom blijft. Let wel goed op bij het scheiden dat er geen eigeel achterblijft in het eiwit. Hiernaast is het belangrijk dat de kom schoon is.
  2. Zodra het eiwit voldoende opgeklopt is, kun je de kokos en de zoetstof eraan toevoegen.
  3. Dit schep je vervolgens rustig door elkaar.
  4. Maak hiervan gelijke bolletjes met je handen, deze hoeveelheid is voldoende voor 2 rondes in een Airfryer van gemiddelde grote.
  5. Doe bakpapier in de Airfryer en bak de bolletjes af voor 15 minuten op 175 graden.
Per persoon/portieMet zoetstof
Energie33,8 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
2,9 g
2,5 g
Koolhydraten
waarvan suiker
0,5 g
0,3 g
Vezels0,6 g
Eiwit1,5 g
Zout0,13 g

Door suiker te vervangen door zoetstoffen, verlaag je het aantal calorieën van je zoete tussendoortje.
Dat is mooi. Dit betekent alleen niet dat het meteen ook calorieloos is, zoals dat bij light-/zero-frisdranken of een zoetje in je koffie/thee wel het geval is. De overige ingrediënten, zoals boter, eieren en bloem, zorgen voor vetten en koolhydraten. En dus voor calorieën.
Geniet zeker, maar ook hier weer: met mate.