menu

Friszure appelsorbet met een zoete twist

Heerlijk voor op een nazomerse dag: een zelfgemaakte appelsorbet met aardbeiensaus. Een recept uit de keuken van Marieskookwereld uit Eindhoven.

Recept - Friszure appelsorbet met een zoete twist

Bereiding:

  1. Was de appels, verwijder de klokhuizen en de pitjes en snijd in kleine blokjes.
  2. Vermeng met uitgeperste citroen, kaneel en 2 eetlepels zoetstof. Zet het voor 3 uur in de vriezer.
  3. Haal het uit de vriezer en pureer met een staafmixer of mixer het geheel tot een nog enigszins ruw geheel.

AARDBEIENSAUS: doe de aardbeien samen met het sap van 1 sinaasappel, en 30 gram zoetstof bij elkaar in een kom en blender het geheel met de staafmixer tot een gladde massa. Indien de saus te dik blijft, giet er een scheutje water bij. Heerlijk bij de appelsorbet.

Marieskookwereld is te vinden op Facebook (@marieskookwereld) en via www.marieskookwereld.nl. Ze heeft ook een heerlijk receptenboek uitgebracht.

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie162,25 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
0,7 g
0,§1 g
Koolhydraten
waarvan suiker
34,5 g
21,8 g
Vezels4,5 g
Eiwit1,3 g
Zout0,01 g

Door suiker te vervangen door zoetstoffen, verlaag je het aantal calorieën van je zoete tussendoortje.
Dat is mooi. Dit betekent alleen niet dat het meteen ook calorieloos is, zoals dat bij light-/zero-frisdranken of een zoetje in je koffie/thee wel het geval is. De overige ingrediënten, zoals boter, eieren en bloem, zorgen voor vetten en koolhydraten. En dus voor calorieën.
Geniet zeker, maar ook hier weer: met mate.