Heerlijk voor op een nazomerse dag: een zelfgemaakte appelsorbet met aardbeiensaus. Een recept uit de keuken van Marieskookwereld uit Eindhoven.
AARDBEIENSAUS: doe de aardbeien samen met het sap van 1 sinaasappel, en 30 gram zoetstof bij elkaar in een kom en blender het geheel met de staafmixer tot een gladde massa. Indien de saus te dik blijft, giet er een scheutje water bij. Heerlijk bij de appelsorbet.
Marieskookwereld is te vinden op Facebook (@marieskookwereld) en via www.marieskookwereld.nl. Ze heeft ook een heerlijk receptenboek uitgebracht.
Per persoon/portie | Met zoetstof |
---|---|
Energie | 162,25 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 0,7 g 0,§1 g |
Koolhydraten waarvan suiker | 34,5 g 21,8 g |
Vezels | 4,5 g |
Eiwit | 1,3 g |
Zout | 0,01 g |
Door suiker te vervangen door zoetstoffen, verlaag je het aantal calorieën van je zoete tussendoortje.
Dat is mooi. Dit betekent alleen niet dat het meteen ook calorieloos is, zoals dat bij light-/zero-frisdranken of een zoetje in je koffie/thee wel het geval is.
De overige ingrediënten, zoals boter, eieren en bloem, zorgen voor vetten en koolhydraten. En dus voor calorieën.
Geniet zeker, maar ook hier weer: met mate.
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/