menu

Aardbeienkwarktaart

Dit recept voor een overheerlijke aardbeienkwarktaart is aangeboden door WW (Weight Watchers). Door de suiker deels door zoetstof te vervangen, wordt het aantal calorieën verminderd.

Recept - Aardbeienkwarktaart

Bereiding:

Bereidingstijd: 225 min (waarvan 25 min. voorbereiding en 50 min. bereidingstijd)

  1. Splits voor het deeg 4 eieren en klop het eiwit stijf, houd de dooiers apart.
  2. Klop de eidooiers met 20 g suiker en 3 eetlepels water wit en romig.
  3. Meng 120 g volkorenbloem met 1 eetlepel bakpoeder, meng de eidooiers erdoor en schep daarna het eiwit er voorzichtig door.
  4. Doe het deeg in een, met bakpapier beklede, springvorm (Ø 26 cm) en bak ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
  5. Klop 250 g slagroom op. Breng 700 g magere kwark op smaak met een paar druppels zoetstof en een paar druppels vanillearoma. Roer de slagroom erdoor
  6. Haal de taart uit de vorm, laat afkoelen en halveer horizontaal.
  7. Snijd voor de vulling 750 g aardbeien in stukjes en verdeel 2/3 daarvan over de onderste bodem.
  8. Verdeel 1/3 van het kwark-room mengsel over de aardbeien. Leg de tweede bodem erop en bestrijk de taart met de rest van de room.
  9. Zet de taart ca. 2 uur in de koeling. Bestuif voor het opdienen met 2 eetlepels cacaopoeder en garneer met de overgebleven aardbeien.
Per persoon/portieMet zoetstof
Energie171,6 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
7,4 g
4,2 g
Koolhydraten
waarvan suiker
15,1 g
8,8 g
Vezels2,2 g
Eiwit9,3 g
Zout0,4 g

Door suiker te vervangen door zoetstoffen, verlaag je het aantal calorieën van je zoete tussendoortje.
Dat is mooi. Dit betekent alleen niet dat het meteen ook calorieloos is, zoals dat bij light-/zero-frisdranken of een zoetje in je koffie/thee wel het geval is. De overige ingrediënten, zoals boter, eieren en bloem, zorgen voor vetten en koolhydraten. En dus voor calorieën.
Geniet zeker, maar ook hier weer: met mate.