menu

Archief nieuwsbrieven

17 april 2023

Nieuwsbrief april 2023

- Studie: light dranken en ons gewicht
- Leestip: overzichtelijke informatie over zoetstoffen op website EFSA
- Vraag van de week: Is erythritol slecht voor je lever?
- Recept: feestelijke Koningsdagsoes
- Te gast bij voedingsprofessionals

Lees verder

6 april 2023

Nieuwsbrief maart 2023

- Nieuw onderzoek: erythritol en risico op hart- & vaatziekten
- Vraag van de week: Word ik van aspartaam insulineresistent?
- Luistertip: Podcast over Voeding
- Citroenkwarktaart
- Statiegeld op blikjes per 1 april

Lees verder

28 februari 2023

Nieuwsbrief februari 2023

- Monk fruit
- Kijk- & Luistertip: Voeding en ons brein
- Studie: invloed van zoetstoffen op onze cardiometabole gezondheid
- Recept: apple crumble
- Praktijkblokken bestellen, voor voedingsprofessionals

Lees verder

31 januari 2023

Nieuwsbrief januari 2023

- Nieuwe studie: Verhogen light dranken het risico op kanker?
- Zijn polyolen koolhydraten?
- Dosering zoetstof-bakproducten
- Banaan-kokoscake
- Luister naar onze podcast

Lees verder

17 januari 2023

Nieuwsbrief november 2022

- Nieuwe studie: Verband tussen zoetstoffen en sterfte bij (Nederlandse) volwassenen
- Stevia en glucose/fructose intolerantie
- Hoe verwerkt ons lichaam zoetstoffen?
- Neohesperidine DC opnieuw veilig bevonden
- Kenniscentrum Zoetstoffen on tour
- Recept: Pepernoten

Lees verder